Znakovi da je u pitanju “prava” kriza

Tijekom smanjenja ugljikohidrata u svrhu mršavljenja, tijelo dobiva manje energije nego prije i time malo teže funkcionira. 😴Ugljikohidrati su posebni po tome što je nemoguće unaprijed točno odrediti količinu koja će nekome biti idealna. Ne postoji niti jedan način kako točno izračunati potrebnu količinu.
Ukoliko dođe do slijedećeg: slabost, drastičan pad energije, vrtoglavica, zbunjenost, usporenost, malaksalost… Riječ je o „pravoj“ krizi i znači da količinu ugljikohidrata doista treba povećati! Ako vam se to događa:
Korak 1: Danas jako povećajte količinu ugljikohidrata. Imajte ih u svakom obroku u većoj količini, a uzmite i cheat meal ako želite. Time ćete napuniti glikogenske rezerve i nadoknaditi manjak ugljikohidrata. Sutra nastavljate opet po planu prehrane kakav je, ali uz veću količinu ugljikohidrata. Dodajte ih svaki dan u doručak, a na dane kada su već bili planirani za doručak, dodajte još po 50g ugljikohidrata u ručak.
Korak 2: nakon obavljenog punjenja ugljikohidratima, javiti mi se drugi dan i opisati kako ste se fizički osjećali prije toga i sada nakon što ste pojeli dosta ugljikohidrata, opisati da li je problem manjka energije riješen.
Ako zatrebaš savijet, uvijek mi se obrati! 😉

Leave A Comment

Leave A Comment